Pier Kornel

Pier Kornel is een gloednieuwe woonbuurt voor jong en minder jong vlakbij het centrum van Aalst.
De Stad Aalst maakt zich op voor de toekomst en zet volop in op de herwaardering van de omgeving rondom de Dender. De oude industriële sites aan het water worden de nieuwe ‘place to be’ en Pier Kornel maakt deze visie als eerste waar.
Op Pier Kornel vindt jong en oud zijn gading. Er is een interessante mix aan woningen in diverse typologieën (gezinswoningen, tuinappartementen, zorgwoningen, wonen aan het water, ...) voor alle budgetten. De woningen vormen samen met de groene autoluwe omgeving en de diverse buurtfuncties het nieuwe, duurzame, kloppende hart van de stad.

Project

Pier Kornel  wordt gerealiseerd op de 4 ha grote site van de voormalige Tupperwarefabriek te Aalst aan de oevers van de Dender. Het project vormt deze site met een rijke geschiedenis om tot een toekomstgerichte nieuwe stadsbuurt.

In totaal worden op Pier Kornel zo’n 450 nieuwbouw woningen en appartementen gerealiseerd. Deze worden in verschillende fases ontwikkeld. De woningen zijn er voor  elke generatie, in diverse typologieën (gezinswoningen, tuinappartementen, zorgwoningen, wonen aan het water, ...) en voor verschillende budgetten.

Pier Kornel is echter veel meer dan een woonsite. Door het zorgvuldig integreren van buurtversterkende functies zoals winkels, horeca, een dokterspraktijk, e.a. wordt het een levendige buurt, die meerwaarde biedt aan haar bewoners en de directe omgeving. De autoluwe pleinen en kindvriendelijke leefstraten vormen de ideale ontmoetingsplaats voor u en uw buren en bieden volop plaats om te ravotten met uw kinderen. Fietsers en voetgangers komen op de eerste plaats, toch is uw woning met de wagen steeds vlot bereikbaar en parkeert u vlakbij.

 

Ligging


Aalst, strategisch gelegen tussen Gent en Brussel, is een stad in beweging. De vele winkels en het bruisend sociaal leven tonen een provinciestad met een stevig kloppend hart. De stad waar carnaval thuis is, heeft nog heel wat in zijn mars. De heraanleg van het Werfplein aan de Dender laat al zien hoe de Stad zich opmaakt voor de toekomst. De volgende jaren staan nog tal van projecten op stapel, waarbij Aalstenaars stap voor stap hun ‘Dender’ terugkrijgen en de verbinding tussen Linker- en Rechteroever wordt versterkt. 

De oude industriële sites aan het water worden de nieuwe ‘places to be’ en Pier Kornel maakt deze visie als eerste waar.

Naast sport- en recreatiemogelijkheden beschikt Aalst over twee bioscopen, een bibliotheek en een cultureel centrum. Ook aan een ruim aanbod van gezellige praatcafés en eethuizen ontbreekt het hier niet. Kortom, iedereen vindt wel iets naar zijn smaak. En dat allemaal op wandel- of fietsafstand.

 

Kiezen voor Pier Kornel is kiezen voor Aalst, een centrumstad met een bruisend sociaal leven, een aangenaam winkelcentrum en tal van stedelijke voorzieningen.
De ligging is alvast één van de troeven van het project. Pier Kornel bevindt zich aan de oevers van de Dender, op wandelafstand van het stadscentrum en het station. Via de Ring bereik je vlot de ontsluiting met de E40, waarna je zo met de wagen in Brussel of Gent binnen rijdt.

FASERING

Fase 1 : 27 rijwoningen, 49 appartementen – grotendeels gerealiseerd – eerste bewoners sedert januari 2017

Fase 2 : 50 assistentiewoningen, 60-tal woningen/appartementen, buurtondersteunende functies

Fase 3 : appartementen aan het water

Elke fase wordt steeds zo afgewerkt dat de woningen en appartementen aansluiten op een autoluwe straat of plein.  Zo verblijf je steeds in een aangenaam stukje stad.


Partners

Matexi en Revive vinden elkaar in Pier Kornel in de focus die ze leggen op de buurt. In het partnerschap tussen beide projectontwikkelaars worden de sterktes van beide firma’s gecombineerd. Met Pier Kornel heb je een  betrouwbare partner die een goede uitvoering en duidelijke afspraken garandeert. Zo kan je kopenzonder zorgen.

 


Matexi heeft een jarenlange traditie in het realiseren van bouwprojecten in steden en gemeenten.  Ze heeft de expertise om buurten te ontwikkelen die aansluiten bij de noden van toekomstige bewoners.

 


Revive investeert en heeft expertise opgebouwd  in de duurzame transformatie van oude industriële sites. Zo wordt de druk op de schaarse open en groene ruimtes weggenomen. Bovendien krijgt het stedelijke weefsel een hernieuwde dynamiek, want vele oude sites genieten een centrale ligging.