Het ene moment nog een schattige baby in huis en voor je het weet al een tiener. De tijd gaat snel! Wees dus pragmatisch bij het inrichten van de kinderkamer en bereid je voor op de toekomst.

#1. Een veilige kinderkamer: Vermijd krokodillentranen door gebruik te maken van meubels met afgeronde hoeken, veilige stopcontacten en lades of deuren met een remsysteem.

#2. Mijn thuis, mijn speeltuin: Het leven lijkt voor de allerkleinsten wel één grote speeltuin. Zorg dus voor materialen die tegen een stootje kunnen en die lang meegaan.

#3. Genoeg open ruimte: Kinderen slapen dus niet enkel in hun slaapkamer, ze leven zich er helemaal in uit. Voorzie daarom voldoende vloerruimte om te kunnen spelen.

#4. Kleur maakt je blij: Lichte kleuren en pasteltinten stralen rust en netheid uit, bovendien zijn ze ook tijdloos. Voeg er enkele kleurrijke accenten aan toe en creëer zo balans in de kinderkamer.

#5. Verf is tijdloos: Een likje verf gaat veel langer mee dan behang voor kinderen. Er komt een moment wanneer je kind zich ’te oud’ zal voelen voor de tekeningen en figuurtjes erop. Gebruik daarom eerder makkelijk te verwijderen muurstickers voor een tijdelijke speelse touch.

#6. Groei mee: Kinderen worden snel groot, dus bereid je voor. Zo is een bed met een extra matraslade leuk om de vriendjes te laten logeren en kan het later als tiener perfect dienst doen als opbergruimte.

#7. Een slimme kleerkast: Kinderkledij vereist nog geen volledige hangruimte, benut dus ook de andere ruimte in de kledingkast aan de hand van een plank boven de kledingroede.

#8. Benut je ruimte optimaal: Twee bengels in het gezin? Met een stapelbed verdubbel je als het ware de beschikbare plaats.

#9. Laat fantasie de vrije loop: Laten je kinderen zich wel eens gaan met krijtjes op je mooie witte muren? Met schoolbordverf in hun kamer kunnen ze helemaal los gaan en is het ten alle tijden terug schoon te vegen.

#10. Deuren nemen plaats in: We staan er vaak niet bij stil, maar deuren kunnen voor beperkingen zorgen. Ga je eerder voor een open kast, dan hoef je je geen zorgen te maken of alles er wel in past met gesloten deuren.