Luk De Troyer is één van de bewoners van Pier Kornel. In het dagelijks leven is hij een account manager die regelmatig van thuis werkt. Hij huurde eerst een appartement op de woonsite Pier Kornel. Hier was hij zo tevreden van, dat hij besloot om er zelf één te kopen.

Geen nood meer aan een auto want alle winkels en horeca bevinden zich op wandelafstand. “Ik doe de moeite niet meer om ergens met de auto heen te gaan. Te voet ben ik overal sneller én goedkoper. Je hebt hier bijvoorbeeld een apotheek, kinepraktijk, beenhouwer en een bakker binnen handbereik!” Ook als Luk goesting heeft om iets te gaan eten hoeft hij niet te letten op een glaasje meer of minder.

Op Pier Kornel is het heel wat anders dan zijn vroegere woning op het platteland. “Daar kende ik mijn buren amper, terwijl ik hier graag een babbeltje sla met de mensen van mijn appartementsblok.

“Ik verhuisde van Hofstade naar Pier Kornel in Aalst. Ik besefte dat ik veel compacter kon wonen: mijn grote tuin was onnodig en ik wou dichter bij de stad wonen. De prachtige architectuur en het mooie uitzicht van op mijn balkon waren twee grote troeven. ”

Te voet doet Luk er 5 minuten over tot aan het station en amper 10 minuten om het centrum van Aalst binnen te wandelen. “De carnaval van Aalst ligt vanaf hier op kruipafstand”, lacht Luk. Hij heeft nu ook veel meer tijd voor zichzelf, wat hem goed bevalt.

“Qualitytime is voor mij belangrijker dan bijvoorbeeld urenlang een groot huis te moeten poetsen. Motorrijden, een terrasje doen met mijn zoon, koken,… Ik kan er allemaal veel meer van genieten in Pier Kornel.”

Heb jij interesse in een appartement, woning of assistentiewoning van Pier Kornel? Schrijf je dan hier in en blijf op de hoogte!