Nieuwbouw
aan
6% BTW

Van textielfabriek tot
bruisende woonbuurt

Aan de oever van de Dender groeit en bloeit een nieuwe woonbuurt: Pier Kornel. Ontwikkelaars Revive en Matexi slaan de handen in elkaar om op een voormalig industrieterrein aan het water en vlak bij het centrum, een nieuwe woonbuurt te realiseren waar het prettig wonen is voor jong en oud.

Op een boogscheut van het centrum van Aalst en aan het water ontdek je dit totaalconcept met een mix aan wooneenheden. Van gezinswoningen en appartementen tot assistentiewoningen, er is voor ieder wat wils. En er is nog meer: een collectieve tuin, een overdekte ontmoetingsplaats in het hart van de site, een buurtwinkel, een kinesist en zelfs een soepbar. Aan alles werd gedacht.

Slider foto van Het Concept
Slider foto van Het Concept
Slider foto van Het Concept
Slider foto van Het Concept
Slider foto van Het Concept
Slider foto van Het Concept
Slider foto van Het Concept
Slider foto van Het Concept
4
5

Een assistentiewoning,
wat is dat precies?

Een assistentiewoning is ontworpen om een comfortabele en warme leefomgeving te bieden. Deze woningen zijn aangepast aan specifieke behoeften en bieden verschillende diensten en voorzieningen zoals zorg, alarmsystemen, maaltijdvoorziening, sociale activiteiten en meer.

Een van de belangrijkste voordelen van erkende assistentiewoningen: ze stellen de bewoners in staat om zelfstandig te blijven wonen, terwijl ze toch de nodige zorg en ondersteuning krijgen.

Ze kunnen ook genieten van een gevoel van veiligheid en gemoedsrust, omdat er personeel en voorzieningen aanwezig zijn om hulp te bieden in geval van nood.
Ten slotte bieden erkende assistentiewoningen een gevoel van gemeenschap en sociale verbondenheid. Bewoners hebben vaak de mogelijkheid om deel te nemen aan sociale activiteiten, waardoor ze nieuwe vrienden kunnen maken en hun sociale netwerk uitbreiden.

Inwoners spelen een spelletje schaak
In de gemeenschappelijke ontmoetings­ruimte kan je elkaar opzoeken voor een leuk gesprek of gezamenlijke activiteiten.
3D plattegrond van de woningen

De verschillende fasen

Fase 1 is gebouwd, uitverkocht en bewoond.

Fase 2A bestaat uit assistentie­woningen.
Deze zijn gebouwd en instapklaar.

Fase 2B bestaat uit woningen en appartementen.
Deze zijn gebouwd, uitverkocht en bewoond.

2A: Assistentiewoningen

De assistentiewoningen op Pier Kornel zijn gebouwd volgens de normen van het Woonzorgdecreet. Ze zijn erkend door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Deze appartementen worden een echte thuis, om zorgeloos zelfstandig en onafhankelijk te wonen in een veilige en centrale omgeving. Levenskwaliteit staat er centraal.

We bieden woningen aan met 1 of 2 slaapkamers. Elke thuis geniet van veel lichtinval en heeft een ruim en goed georiënteerd inpandig privéterras (met drempelloze overgang). Elke woning kijkt uit op de binnentuin of op publieke groenruimtes.

Binnenin wordt de ruimte optimaal benut. De volwaardig ingerichte keuken kan aangepast worden aan individuele wensen. De badkamer heeft een moderne, aangepaste inloopdouche en onderrijdbare wastafel. Alle woningen zijn uitgerust met moderne toestellen en technieken, die voldoen aan de huidige én toekomstige behoeften van de bewoners. Via discrete noodknoppen in de leefruimte, slaapkamer, badkamer en het toilet, is er 24 uur op 24 hulp beschikbaar. De woningen zijn bovendien instapklaar. Snel verhuizen kan dus!

Binnen de residentie zijn alle ruimtes rolstoeltoegankelijk, zowel de individuele woning als de gemeenschappelijke ruimtes. De woningen worden volledig afgewerkt. Ze zijn dus onmiddellijk beschikbaar voor verhuur of eigen bewoning.

Exterieur van een assistentiewoning

2B: De Weverij

Hier werden de woningen en appartementen opgetrokken rond een grote collectieve tuin die voor een oase van rust zorgt. Deze tuin vormt het verlengde van de private tuin of het terras dat zich aan de woonentiteit bevindt en is vandaag de dag een uniek concept. Het is zelfs meer dan dat! Het is een fantastische ontmoetingsplaats voor jong en oud: van de moestuinbakken en inheemse planten tot natuurlijke speelelementen.

Aan elk huis of appartement werd de nodige aandacht besteed om het een eigen karakter mee te geven. Zo wordt een subtiel onderscheid gemaakt tussen beiden door gebruik te maken van individuele accenten. Verder werd ook aan een duurzame toekomst gedacht. Een collectief verwarmingssysteem op gas,
een zonneboiler of de aanleg van groendaken met een hoog waterbergend vermogen.

Nog een leuk weetje: de naam ‘De Weverij’ is ontstaan als knipoog naar het verleden van de site waar voorheen een textielfabriek stond.

Uitzicht op de tuinen