Nieuwbouw
aan
6% BTW

Infosessie 8 oktober 2020

Op donderdag 8 oktober organiseerden we een digitale infosessie om het project toe te lichten en al jullie vragen te beantwoorden. Kon je er niet bij zijn? Geen probleem! Hieronder kan je de de sessie herbekijken, de presentatie raadplegen en de meest voorkomende vragen lezen.

FAQ

Uit welke eenheden bestaat fase ‘De Weverij’?

De Weverij betreft fase 2 van het woonproject Pier Kornel, fase 1 is reeds volledig uitverkocht én bewoond. Fase 2 bestaat uit zowel woningen als appartementen die volledig onderkelderd zijn met staanplaatsen en bergingen. Ook aan een ondergrondse fietsenstalling werd gedacht. De architectuur zal in zelfde lijn zijn als de bestaande rode gevelsteen van fase 1.

Wat is een collectieve binnentuin en heb je nog een privatief terras?

De collectieve binnentuin wordt ontworpen door een landschapsarchitect en aangelegd met verschillende soorten beplantingen, paadjes, kruiden, etc. Elke woning en ongeveer 90% van de appartementen genieten van het zicht op deze tuin. Daarbij heeft elk appartement een privatief terras met een minimum oppervlakte van 12m². De laatste woningen genieten van een privatieve tuin dat met een poortje toegang biedt naar de collectieve binnentuin. Dit is het genot van een tuin hebben welke je zelf niet hoeft te onderhouden. Je kan zelfs kiezen voor een extra terras op de 1ste verdieping met uitzicht op de tuin.

Kan je zelf nog keuzes maken in de woning of het appartement?

Ja, het leuke aan dit stadium van het bouwproces is net dat je het nog volledig naar eigen smaak kan inrichten. Er zijn namelijk mooie afwerkingsbudgetten voorzien in de verkoopprijs. Je mag zelf langsgaan bij onze leveranciers om samen jouw droomkeuken, badkamer en bevloering te creëren. Op de site zelf hebben we ook nog een kijkwoning en -appartement ingericht welke een indicatie vormen hoe deze er zouden kunnen uitzien.

Huidige stand werken?

De eerste steenlegging vond plaats midden mei 2020 en we voorzien de oplevering in het voorjaar van 2022. Op de site zie je op vandaag de bouwput die plaats zal geven aan de ondergrondse parkeerplaatsen, de fietsenstallingen en de bergingen. Aan dit tempo zou de vloerplaat dit najaar gerealiseerd moeten zijn en zal De Weverij letterlijk uit de grond komen.

Wie koopt er op Pier Kornel?

Een heel uitgebreide doelgroep. Namelijk een mooie mix tussen jong en oud: de echte jonge starter die zijn eerste woning koopt, de jonge gezinnen die voornamelijk opteren voor de ruimere gezinswoning, terwijl de ouderen naar de ruimere appartementen verhuizen, voor een nog later stadium zijn er ook de assistentiewoningen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hier!