Nieuwbouw
aan
6% BTW

Wonen met assistentie, wat is dat precies?

Wil je zelfstandig wonen, maar heb je om bepaalde redenen hulp nodig?
Dan zijn assistentiewoningen vaak de ideale oplossing. Je geniet van discrete zorg en woont zelfstandig in een kwalitatief en stijlvol appartement dat volledig aangepast is aan jouw noden. Bovendien woon je op Pier Kornel in een levendig stukje stad, waar ruimte is voor zowel rust als ontmoeting.

Wat zijn erkende assistentiewoningen?

De erkende assistentiewoningen van vandaag zijn niet meer te vergelijken met de serviceflats van weleer. Onze assistentiewoningen in Pier Kornel zijn kwalitatieve, hedendaagse appartementen volgens de normen van het woonzorgdecreet, wat wil zeggen dat ze erkend zijn door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. De comfortabele leefruimtes zijn rolstoeltoegankelijk en besteden extra aandacht aan ergonomie en veiligheid. Ook is in de infrastructuur rekening gehouden met mogelijke aanpassingen, zodat de appartementen steeds tegemoet kunnen komen aan eventuele toekomstige, individuele noden.

Voor wie zijn assistentiewoningen geschikt?

Iedereen van minstens 65 jaar is welkom in een erkende assistentiewoning. Indien je samen bent met een jongere partner, volstaat het wanneer een van beiden 65 of ouder is.

Maar ook voor mensen met een beperking of jongeren met zorgnoden kan geassisteerd wonen een oplossing zijn. Zo woon je onafhankelijk en comfortabel, en krijg je op een discrete en professionele manier ondersteuning waar nodig. Iedere bewoner houdt zelf de touwtjes in handen en is volledig vrij in de keuze aan dienstverlening, die in onderling overleg wordt afgesproken.

Wat houden de diensten van geassisteerd wonen in?

Bewoners van Pier Kornel kunnen rekenen op de professionele diensten van Zorgbedrijf Vlaanderen. De woonassistent is de belangrijkste contactpersoon. Hij of zij is regelmatig ter plaatse, begeleidt iedereen individueel en is steeds telefonisch bereikbaar tijdens de werkuren. Via discrete noodknoppen in de leefruimte, slaapkamer, badkamer en het toilet is er ook 24 uur op 24 hulp beschikbaar. Verder zijn bijkomende comfort- en zorgdiensten mogelijk, zoals hulp bij revalidatie, huishoudhulp of advies bij administratie.

Wat zijn de voordelen van een woonsite met assistentiewoningen?

Naast de stijlvolle appartementen die volledig aangepast zijn aan de noden van de bewoners, is ook het sociale contact in een woonbuurt als Pier Kornel een grote troef. Zo vind je er niet enkel assistentiewoningen, maar ook gezinswoningen, tuinappartementen en woningen. Winkels, horeca, kinderopvang, een kinepraktijk zullen in de toekomst de verbondenheid versterken en maken van Pier Kornel, een levendige buurt in Aalst voor jong en oud.

Ontspannen en een babbeltje slaan doe je in de groene binnentuin met petanquebaan of in de gezellige ontmoetingsruimte met bar en zithoek. Net zoals de individuele woningen zijn ook de gemeenschappelijke ruimtes rolstoeltoegankelijk. Verder houden autoluwe pleinen de omgeving rustig en veilig, terwijl de woningen toch vlot bereikbaar zijn met voldoende parkeerplaatsen vlakbij.

Assistentiewoningen te koop op Pier Kornel.

Benieuwd wat Pier Kornel voor jou kan betekenen? Neem dan zeker contact op met onze sales consultants, zij vertellen je graag meer!

Miguel (Matexi) op 053 28 07 03
Astrid (Revive) op 0475 78 42 27